Meslek Yüksekokulumuz KAP Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin akreditasyon sürecini devam ettirdiği Kurumsal Akreditasyon

Programı” (KAP) kapsamında, Meslek Yüksekokulumuz “KAP Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Portakal, akademisyenler ve idari personelimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, akreditasyon almanın kurum inisiyatifinde olmasına rağmen, YÖK ve YÖKAK’ın KAP’ı desteklediği ve tercih rehberinde akredite program olarak gözüktüğünden bu sürecin tüm bölümler ve birimler için kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, “2024 Nisan verilerine göre 208 üniversiteden 73 tanesi KAP çalışmalarını tamamlamıştır. Bu tüm üniversitelerin yalnızca % 35’i demektir. YÖKAK 2027 yılına kadar tüm yükseköğretim kurumlarının KAP’a alınmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda Üniversitemizin KAP çalışmaları devam etmekte ve saha çalışmaları beklenmektedir. Bizler de Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu olarak yürütülen çalışmalara destek vermekte ve akreditasyon çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Ayrıca bu yıl en azından bir bölümümüz için akreditasyon başvurusu yapmayı planlamaktayız. Bu doğrultuda tüm akademik ve idari personelimizden özellikle eğitim-öğretim çalışmalarında KAP süreci doğrultusunda çalışmalarını sürdürmelerini istiyor ve bekliyoruz. Amacımız akreditasyon sürecini en kısa sürede tamamlayan birimlerden biri olmaktır.” dedi.

Müdürümüz Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran’ın konuşmasının ardından Kurumsal Akreditasyon Komisyonu Başkanı ve Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Pınar Portakal, KAP süreci ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2024 Cuma
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2024 Cuma