Yeni Sezon Çeltik Hasadımız Gerçekleştirildi

ÇAKÜ Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu yeni sezon çeltik hasadı Kızılırmak ilçesinde bulunan uygulama arazisinde gerçekleştirildi.

Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu uygulama arazisinde iyi tarım uygulamaları çerçevesinde kalite ve verimliliği artırarak ürettiği pirinci başta üniversite personeli olmak üzere Çankırı halkının damak zevkine sunuyor.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ÇAKÜ Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran, Ülke tarımındaki verimliliğin bilinçli ve daha doğru zirai uygulamalar ile artırılması amacıyla, bilimsel çalışmalar ve iyi tarım uygulamalarından yararlanılarak Çankırı Kızılırmak İlçesi`nde bulunan Araştırma ve Uygulama Alanı`nda 60 dekar alanda ekimi yapılan çeltiğin hasadını başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran,” Biz Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu olarak verimliliğin bilinçli ve daha doğru iyi tarım uygulamaları ile artırılması amacıyla, bilimsel verilerden yararlanıyor ve bunu kendi arazimizde pilot olarak uyguladıktan sonra aldığımız olumlu sonuçları başta Kızılırmak ilçemizde çeltik üreticiliği yapan çiftçilerimiz olmak üzere tüm ülkemizin hizmetine sunmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yani bilimsel aklımızı ülke tarımının hizmetinde verimliliğin ve kalitenin artırılmasında kullanıyoruz. Ümit ediyorum ki, çiftçilerimiz için verimli ve bereketli bir hasat mevsimi olur. Ayrıca bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi başta olmak üzere çeltiğin ekiminden hasadına kadar özverili bir şekilde çalışan ve emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma özverileri için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma